Новини:

Представители на „КЛУБ 9000“ модерираха Кръгла маса: „Environmental Social Governance – ESG и готовността да прилагаме тези принципи в бизнеса на храни“

Представители на нашия екип по устойчивост участваха в събитието на тема: ESG КОНЦЕПЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВОСТ И СТАНДАРТИТЕ ЗА ХРАНИ, организирано от IFS Management GmbH и INAQ Consulting в София. Втората IFS конференция в България се проведе на 20 ноември 2023 г. в хотел HYATT REGENCY SOFIA – София.

Представители на нашия екип по устойчивост участваха в събитието на тема: ESG КОНЦЕПЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВОСТ И СТАНДАРТИТЕ ЗА ХРАНИ, организирано от IFS Management GmbH и INAQ Consulting в София. Втората IFS конференция в България се проведе на  20 ноември 2023 г. в хотел HYATT REGENCY SOFIA – София. Конференцията предостави възможности за запознаване с най-добрите практики и утвърдени стандарти в хранително-вкусовата промишленост, както и нови контакти с доказани лидери в бранша.

В рамките на програмата на конференцията беше организирана Кръгла маса: Environmental Social Governance – ESG и готовността да прилагаме тези принципи в бизнеса на храни.

Модератор беше проф. д-р Елка Василева, Председател на УС на „Клуб 9000“. Нашето сдружение беше представено и от доц. д-р Нина Типова, която изнесе основната лекция „Концепцията за устойчивост – път към успеха“.

По време на дискусията бяха поставени въпросите:

– Как да създадем ангажимент в нашите организации за налагане на ESG концепцията?;

– Каква е ролята на стандартите (напр. IFS) за налагане на ESG концепцията по веригата на доставки на храните?;

– Как можем да си сътрудничим за налагане на ESG концепцията по веригата на доставки на храните?

Благодарим на организаторите, които ни поканиха за втори път да проведем дискусията в Кръглата маса и на всички, които се опитваха да отговорят на предизвикателството наречено „ESG“.

Сдружение Клуб 9000 планира провеждането на  информационни семинари по въпросите на ESG през януари 2024 г.  При интерес се свържете с нас.

Снимки от събитието 1, 2